SUROVINY NA CESTO (na približne 12 väčších kúskov, priemer torty cca 28 cm ):
დ 12 vajíčok od šťastných sliepok z voľného výbehu :-),
დ cca 370 gramov mletých orechov (mandlí, vlašských orechov…)
დ cca 350 trstinového cukru (alebo podľa chutí)
დ 150 gramov horkej čokolády,
დ na zahustenie približne 5 veľkých polievkových lyžíc ryžovej, pšenovej alebo inej bezlepkovej múky. Množstvo je orientačné, dopĺňame tak,aby sme dostali stredne husté cesto.
SUROVINY NA NÁPLŇ:
დ 500-600 ml rastlinnej smotany na šľahanie (v prípade potreby aj stužovač alebo zemiakový škrob),
დ obľúbené sladidlo: napr. trochu medu, čakankový sirup, agávový sirup alebo klasický biely práškový cukor,
დ obľúbené ovocie alebo kvalitný džem.
POSTUP PRÍPRAVY:
დ Tortovú formu vymažeme tukom a posypeme múkou
დ Žĺtky zmiešame s cukrom do hustej peny.
დ Pridáme pomleté orechy. Čokoládu rozpustíme vo vodnom „kúpeli“ a necháme vychladnúť a všetko spolu zmiešame
დ Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne primiešame z ostatnými surovinami.
დ Nakoniec postupne pridávame múku (napr. pšenovú, ryžovú alebo inú bezlepkovú múku)
დ Tortu pečieme približne 20 minút pri teplote 185°C (podľa typu rúry,
Prajem Vám dobrú chuť a príjemne strávené chvíle



