čokoládová torta bez lepku, s orechami, bez múky, bez laktózy, ľahká a výborná

Čokoládová torta bez múky s orechami

SUROVINY NA CESTO (na približne 12 väčších kúskov, priemer torty cca 28 cm ):

დ  12 vajíčok od šťastných sliepok z voľného výbehu :-),

დ  cca 370 gramov mletých orechov (mandlí, vlašských orechov…)

დ  cca 350 trstinového cukru (alebo podľa chutí)

დ  150 gramov horkej čokolády,

დ 
na zahustenie približne 5 veľkých polievkových lyžíc ryžovej, pšenovej alebo inej bezlepkovej múky. Množstvo je orientačné, dopĺňame tak,aby sme dostali stredne husté cesto.

SUROVINY NA NÁPLŇ:

დ  500-600 ml rastlinnej smotany na šľahanie (v prípade potreby aj stužovač alebo zemiakový škrob),

დ  obľúbené sladidlo: napr. trochu medu, čakankový sirup, agávový sirup alebo klasický biely práškový cukor,

დ   obľúbené ovocie alebo kvalitný džem.

POSTUP PRÍPRAVY:

დ 
Tortovú formu vymažeme tukom a posypeme múkou

დ  Žĺtky zmiešame s cukrom do hustej peny.

დ  Pridáme pomleté orechy. Čokoládu rozpustíme vo vodnom „kúpeli“ a necháme vychladnúť a všetko spolu zmiešame

დ  Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne primiešame z ostatnými surovinami.

დ  Nakoniec postupne pridávame múku (napr. pšenovú, ryžovú alebo inú bezlepkovú múku)

Tortu pečieme približne 20 minút pri teplote 185°C (podľa typu rúry, 

დ  Po vychladnutí tortu prekrojíme na 3 časti. Najskôr uložíme obľúbené ovocie alebo natrieme obľúbený džem, potom vyšľahanú smotanovú zmes. Takto opakujeme 2 krát. Ozdobíme podľa fantázie, napr. kúskami čokolády, plátkami mandlí a ovocím.
 

Prajem Vám dobrú chuť a príjemne strávené chvíle 💗

čokoládová torta bez lepku, s orechami, bez múky, bez laktózy, ľahká a výborná

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *