Zdravé rezne, šťavnaté rezne, rezne bez múky, rezne bez lepku, rezne bez mlieka, rezne bez laktózy, pečené rezne, rezne z rúry, ľahké rezne

Zdravé rezne

Zdravé rezne?

Zvonku chrumkavé a zvnútra šťavnaté

Na prvý pohľad nemožné spojenie ? ? ?

S trochou fantázie však vieme aj klasické rezne zmeniť na zdravšiu alternatívu. Namiesto strúhanky vieme pridať pšenovú, ryžovú alebo strukovinovú zmes.

Chutné rezne možné aj bez vyprážania, múky a mlieka

SUROVINY NA ZDRAVŠIE REZNE (približne 15 stredných kúskov):

približne 1 kilogram mäsa (napr. morčacie prsia, kuracie prsia…)

4 vajcia,

დ  2 deci rastlinnej smotany (napr. ovsenej, ryžovej, sójovej…)

დ cca 250 gramov bezlepkovej zmes na obaľovanie alebo zmiešajte nasledovne (kukuričnú múku cca 80 %, cca 20 % celozrrnnú alebo polohrubú pšenovú, cícerovú, ryžovú alebo múku zo strukovín),

soľ,

korenie.

POSTUP PRÍPRAVY:

დ  prsia narežeme na plátky, naklepeme na rezne, osolíme a okoreníme z obidvoch strán,

  v hlbokej miske vyšľaháme vajíčka a rastlinnú smotanu, pridáme trochu soli a korenia

დ  do 1 misky vysypeme hladkú ryžovú múku (príp. Inú hladkú múku,napr. pšenovú),

დ  do ďalšej misky vysypeme zmes na obaľovanie, prípadne si môžeme túto zmes urobiť aj sami (zmiešame kukuričnú múku cca 80 %, cca 20 % celozrrnnú alebo polohrubú pšenovú, cícerovú, ryžovú alebo múku zo strukovín),

დ  postupne mäsko dôkladne obalíme v ryžovej múke, vajíčkach a bezlepkovej zmesi na obaľovanie,

დ  poukladáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C , pečieme do zlatista cca 20 minút (podľa typu rúry).

Zdravé rezne, šťavnaté rezne, rezne bez múky, rezne bez lepku, rezne bez mlieka, rezne bez laktózy, pečené rezne, rezne z rúry, ľahké rezne

Tieto rezníky je možné aj vyprážať, napr.na olivovom oleji ako klasické rezne.

TIP 1: ak chceme pevnejšie cesto, môžeme obaliť 2x v hladkej múke a vajíčku (t.j. ryžová múka, vajíčko, ryžová múka, vajíčko a následne v bezlepkovej zmesi)

TIP 2: ak chcete vláčnejšie rezne môžete na každý rezeň uložiť kúsok masla.

TIP 3: tento postup môžete použiť aj obaľovanie rýb.

Zdravé rezne, šťavnaté rezne, rezne bez múky, rezne bez lepku, rezne bez mlieka, rezne bez laktózy, pečené rezne, rezne z rúry, ľahké rezne Rybie filé bez múky

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *