domáce lístkové cesto, lístkové cesto bez múky, lístkové cesto bez lepku, zdravé lístkové cesto, výborné lístkové cesto takmer na všetko

Domáce lístkové cesto (bez múky)

Ak chcete mať OPTIMÁLNE ZDRAVIE, VITALITU A PRODUKTIVITU je potrebné MINIMALIZOVAŤ ZÁPALY V ORGANIZME, vrátane tých skrytých. Preto pre zvýšenie energie a celkovú obnovu odporúčame v spolupráci s rôznymi lekármi obmedziť lepok, hlavne v dnešnej dobe modifikovanej pšenice, hoci téma lepok je veľmi kontroverzná. Niekedy stačí vymeniť niektoré ingrediencie a môžeme si pripraviť zdravšie varianty obľúbených jedál, bez výčitiek a zároveň si pochutiť.

Možností je naozaj veľa, dnes Vám prinášam recept na domáce lístkové cesto v bezlepkovej verzii, ktoré je možné naplniť takmer čímkoľvek, čo máte radi (napríklad ovčím syrom s medvedím cesnakom, obľúbenou zeleninou, pestom, mäsom, rybou,  na sladko, na tyčinky s bylinkami, pizza korením…

U nás je to jedno z rozmanitých jedál, ktoré u nás zje celá rodina, od najmenších po najstarších 😜

domáce lístkové cesto, lístkové cesto bez múky, lístkové cesto bez lepku, zdravé lístkové cesto, výborné lístkové cesto takmer na všetko

Na toto lístkové cesto som použila 3 druhy bezlepkových múk Liana, ktoré sú vhodnou kombináciou ryžovej múky, kukuričnej múky, vlákniny psylium, bambus a škrobov. Múky Liana môžete v súčasnosti kúpiť v rôznych obchodných reťazcoch (napr. tesco) alebo obchodoch so zdravou stravou, výživou.

SUROVINY NA 1. CESTO:

250 gramov masla,

დ  100 gramov Bakery Mix Liana, obal vyzerá takto.

SUROVINY NA 2. CESTO:

200 gramov Cake Mix Liana,

100 gramov Universal Mix Liana

1 vajce,

2 žĺtky,

2 lyžice kyslá smotana (môžete použiť aj rastlinnú),

  1 lyžica ocot (klasický, v prípade ľahšie stráviteľnej verzie môžete použiť napr. aj ryžový ocot),

  1/ 2 lyžičky soľ,

  150 mililitrov mlieka (môžete použiť aj rastlinné mlieko, napr. ovsené alebo ryžové).

POSTUP PRÍPRAVY:

დ  Maslo nakrájame na kocky a zmiešame spolu s múkou Bakery mix. Cesto dôkladne vymiešame, zabalíme do potravinovej fólie a dáme na cca hodinu do chladničky.

დ  Ručne vypracujeme druhé cesto. Preložíme na pracovnú podložku podsypanú Cake mix spracujeme na hladké cesto. Zakryjeme miskou na 30 minút.

დ  Od stredu vyvaľkáme „von“ rohy a stred necháme vyšší. Z chladničky vytiahneme prvé cesto a položíme do stredu druhého cesta. Rohy preložíme na cesto a dáme schladiť na pol hodiny.

 Valčekom poklepeme od stredu po okraje a potom jemne rozvaľkáme na 1 cm. Cesto poprekladáme a odložíme na 30 minút. Opäť cesto rozvaľkáme, poprekladáme a dáme na 30 minút schladiť.

 
Cesto ďalej použijeme podľa potreby, je možné ho naplniť takmer čímkoľvek, čo máte radi (napríklad ovčím syrom s medvedím cesnakom, obľúbenou zeleninou, pestom, mäsom, rybou,  na tyčinky s bylinkami, pizza korením…alebo na sladko, krémeš z lístkového cesta, štrúdľu….

Prajem Vám dobrú chuť a príjemne strávené chvíle 🥰

 
domáce lístkové cesto, lístkové cesto bez múky, lístkové cesto bez lepku, zdravé lístkové cesto, výborné lístkové cesto takmer na všetko

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *