orechova babovka bez lepku, babovka bez laktózy, bábovka bez múky

Orechová bábovka bez múky

Máte radi SLADKÉ

Chcete piecť RÝCHLO A ZDRAVO ?

Tak vyskúšajte túto VÝBORNÚ, ZDRAVÚ A JEDNODUCHÚ BÁBOVKU bez múky, len v PIATICH KROKOCH.

Táto bábovka je krásne jemná a nadýchaná. Je prirodzene bez lepku aj mlieka, ale chutí aj tým, ktorí sa lepku, mlieku a mliečnym výrobkom nevyhýbajú.

Verím, že u Vás bude mať minimálne rovnaký úspech ako u nás.

Viete ktorých 5 fantastických vplyvov na naše zdravie majú vlašské orechy ?

1.  Zlepšujú plodnosť

Vlašské orechy sú známe aj ako potravina, ktorá má pozitívny vplyv na plodnosť mužov i žien a ich konzumácia sa odporúča pri sexuálnych problémoch a neplodnosti. Najmä niektoré minerály, napríklad mangán, ktorých zdrojom sú i vlašské orechy, majú blahodarný vplyv na kvalitu, kvantitu i pohyblivosť spermií.

2.  Podporujú obranyschopnosť organizmu, majú pozitívny vplyv na imunitu, podporujú zdravú črevnú mikroflóru

3.  Pomáhajú zachovať zdravú činnosť mozgu a srdiečka.

Pravidelnou konzumáciou vlašských orechov môžete prispieť k zníženiu rizika rozvoja infarktu, ale aj rôznych vážnych srdcovo-cievnych ochorení.

4.  Obsahujú množstvo vitamínov, minerálov a stopových prvkov (napr. mnohé vitamíny skupiny Baj vitamíny C a K, draslík, mangán, železo, fosfor či horčík),

5.  Podporujú dobrý stav kože

Vlašské orechy sú zdrojom napríklad dôležitého vitamínu E, ktorý pomáha chrániť pokožku pred škodlivým vplyvom voľných radikálov. Ak si chcete udržiavať pokožku mladú a sviežu, vlašské orechy by mali byť vaším pravidelným olovrantom.

Na bábovku (forma v priemere 26 cm) POTREBUJEME:

დ    200 gramov vlašských orechov (alebo mandlí),

დ   2 plné lyžičky škorice,

დ  2 plné lyžičky prášku na pečenie bez fosfátov,

დ   120 gramov trstinového, kokosového alebo iného cukru,

დ  160 gramov ryžovej polohrubej múky,

დ  100 gramov ryžovej hladkej múky (1 časť ryžovej múky môžete nahradiť pohánkovou),

დ  200 gramov rastlinného mlieka alebo smotany,

დ   90 gramov oleja alebo masla (napr. kokosového, repkového oleja alebo klasického masla),

დ   3 vajcia (žĺtky do cesta, bielky na sneh) alebo 3 lyžice namočených ľanových semienok.

POSTUP:

1. V mixéri rozmixujte orechy alebo pomeľte mlynčekom, spolu so škoricou a cukrom. Zmiešajte s múkami a práškom do pečiva.

2. Zmiešajte mokré ingrediencie: rastlinné mlieko alebo smotanu, olej alebo maslo a žĺtok.

3.  K mokrým zložkám pridajte všetky zmiešané suché ingrediencie (uvedené v bode 1)

4. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a jemne vmiešajte do cesta.

5.  Zmes vylejte do vymastenej a posypanej formy a pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne pol hodiny (čas môže byť rozdielny v závislosti od typu rúry).

Typ na zlepšenie: Ak máte radi orechovo čokoládovú chuť môžete pridať aj kakao. Ja som pridala 3 lyžice karobu, ktorý neprekysľuje naše telo a na rodziel od kakaa pôsobí v tele zásadito.

Prajem Vám dobrú chuť a príjemné chvíle s tými, ktorých máte radi 💗

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.