Warning: Trying to access array offset on false in /data/0/c/0c8ee11f-034a-428d-a675-fa0917c7e4c6/zdravievzivote.sk/web/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39
Cuketový chlebík bez múky - Zdravie v živote

Cuketový chlebík bez múky

Máte RADI CHLIEB, ale zároveň chcete JESŤ MENEJ klasického pečiva ?

Tak tento recept je PRÁVE PRE VÁS

Obsahuje veľa vlákniny, prevažná časť je tvorená z cukety a „múky“ z ryže. 

Na približne 20 malých kúskov budeme POTREBOVAŤ:

დ  350 g najemno nastrúhanej cukety (vyžmýkanej a zbavenej vody),

დ  380 g hladkej ryžovej múky,

დ  3 vajcia,

დ   125 ml olivového oleja,

დ   80 g mandlí alebo lieskových orieškov,

დ    1 rovná polievková lyžica soli,

დ    1 polievková lyžica bez fosfátového prášku do pečiva.

POSTUP PRÍPRAVY:

1. Cuketu nastrúhajte najemno a vytlačte z nej šťavu. Oriešky pomeľte v mixéri najemno .

2. Vajcia v miske jemne prešľahajte, pridajte k nim cuketu a olivový olej a pomleté oriešky.

3. Zmiešajte múku,  soľ, prášok do pečiva a dobre premiešajte.

5. Múku po častiach pridávajte k cuketovej zmesi, na záver premiešajte.

6. Obdĺžnikovú formu (môže byť aj forma na tzv. srnčí chrbát) potrite olejom, vysypte múkou a do formy nalejte pripravené cesto. 

7.  Pečieme 50 – 60 minút dozlatista pri teplote 180 °C .

8. Po upečení nechajte chlebík vychladnúť vo forme a potom vyklopte.

Prajem Vám dobrú chuť a príjemne strávené chvíle ❣

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho!
Facebook
WhatsApp
Email

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Najnovšie články
Návrat hore