Hľadáte recepty do ktorých by ste pridali prírodné zložky a nestáli by Vás nič ?
Inšpirujte sa lúčnou stravou, bylinkami z lúky, ktoré nájdete a jednoducho ich pridáte do Vašich obľúbených jedál.
Dnes Vám prinášam placky s rebríčkom obyčajným (myším chvostom), zároveň aj bez pšenice, lepku a mlieka.
Rebríček obyčajný (myší chvost):
დ dodáva energiu a zlepšuje koncentráciu,
დ podporuje prirodzenú detoxikáciu,
დ pomáha pri bolestiach hlavy, vrátane migrény,
დ pôsobí protizápalovo,
დ pomáha pri tráviacich ťažkostiach, zmierňuje napr. pálenie záhy, uvoľňuje kŕče,
დ upokojuje nervový systém,
დ výborný pomocník pri ženských zápaloch, zmierňuje nepríjemné prejavy klimaktéria,
დ lieči vyrážky, ekzémy a iné kožné problémy,
დ a mnohé ďalšie.


ČAS PRÍPRAVY:
Približne 15 minút na prípravu cesta.
SUROVINY:
დ 1 väčšia tekvica alebo cuketa zbavená vody (cca 3/4 kilogramu),
დ 1 veľká žltá cibuľa,
დ 2 väčšie strúčiky cesnaku (alebo podľa chuti),
დ hrsť čerstvého rebríčka obyčajného (kvietky aj listy, príp. sušeného),
დ 3 vajíčka,
დ 2 lyžice ľanových semienok (môžete vynechať),
დ soľ, korenie podľa chuti,
დ približne 350 gramov múky bez lepku, napr. hladkej zo pšena, ryže alebo bezplepkovej zmesi (množstvo je orientačné podľa druhu danej múky).
POSTUP PRÍPRAVY:
დ Tekvicu alebo cuketu očistíme a pokrájame na väčšie kusy. Ak nie sú jadierka príliš tvrdé môžeme ponechať a spolu rozmixovať.
დ Cibuľu a cesnak tiež očistíme a pridáme k tekvici / cukete.
დ Pridáme celé vajíčka, ľanové semienka, rebríček obyčajný (myší chvost), soľ, korenie a všetko spolu rozmixujeme.
დ Postupne primiešame múku (napr. pšenovú, ryžovú alebo klasickú pšeničnú hladkú) a vypracujeme cesto.
დ Cesto dáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Na hotovo zmes môžeme pridať niekoľko kvapiek olivového oleja.
Prajem Vám dobrú chuť a príjemne strávené chvíle




