aminokyseliny v potravinách, aminokyseliny a pečeň

Aminokyseliny L-arginín, L-cysteín, L-ornithín, L-Metionín a L-karnitin

L-arginín, L-cysteín, L-ornithín, methionín a L-karnitín sú  aminokyseliny, ktoré  sú nenahraditeľné napríklad pri ochrane a aj záchrane pečene. 

Ich účinky sú mnohostranné:

Pre normálnu funkciu pečene je potrebný chróm, ktorý pôsobí ako spalovač tukov, a selén, ktorý je antioxidantom.

Ostropestrec mariánsky (Silybum marianum) je liečivá rastlina, ktorá výborne doplňuje vyššie uvedené účinky aminokyselín a ďalších látok.

Ostropestrec mariánsky podporuje zdravie pečene, prispieva k detoxikácii pečene, pomáha chrániť pečeňové bunky pred oxidačným stresom, pomáha aj podporovať trávenie a čistenie tela. 

Posilňuje imunitný systém, hlavne pri ťažkých operáciách, priaznivo pôsobí pri cukrovke, alergiách a komplikáciách chorôb žlčníka. Všetky tieto látky priaznivo pôsobia nielen na pečeň, ale pozitívne ovplyvňujú celý organizmus, hlavne vtedy, keď sa k nim pridá vitamín C. Ten zabraňuje oxidácii ostatných látok

ostropestrec mariánsky, pečeň a únava, účinky a liečba

Najlepšie by bolo z nášho okolia vylúčiť všetky škodlivé látky pre pečeň, ale to je v súčasnej dobe nemožné (napr. kvalitou ovzdušia, vody, látok v pracích, umývacích prostriedkoch….) Zostáva nám preto len možnosť pokúsiť sa zmierniť ich škodlivé účinky a podporiť očistnú funkciu pečene.

Do tohoto procesu môžeme zapojiť všetky vyššie uvedené látky, ktoré pečeni poskytujú KOMPLEXNÚ OCHRANU

Predstavuje pomoc aj pre tých, ktoré užívajú lieky, konzumujú zvýšené množstvo alkoholu, aktívne fajčia a v prípade ochorení a ťažkostí s pečeňou.

únava, vyčerpanosť, frustrácia, zlosť, hnev, rozčulovanie sa, príčiny, dôvody, pečeň, žlčník, uzdrav sa, nabi sa energiou

Zdroj o uvedených látkach: Nutritional Freedom Association

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.