Máte radi KLASICKÉ jedlá, ale chcete sa stravovať ZDRAVO a byť ŠTÍHLY ?
Môžete mať všetko naraz. Môžete si POCHUTNAŤ na výbornom jedle, zároveň byť ŠTÍHLY a ZDRAVÝ. A k tomu expresne rýchlo, príprava cesta trvá necelých 10 minút.
Tieto halušky trávia v našom tele úplne inak, neobsahujú múku, ani škroby zo zemiakov.
Obsahujú ryžovú „múku“, ktorá chráni črevnú stenu a podporuje trávenie. Črevná mikroflóra je dôležitou súčasťou nášho imunitného systému. Vďaka správnemu fungovaniu čriev a trávenia sa telo lepšie vysporiada s prípadnými zápalmi a infekciami.
Obsahuje aj psyllium, ktorý má význam pre rast probiotických baktérií v našom organizme a opäť podporuje zdravú črevnú mikroflóru.
POTREBUJEME:
♡ 300 gramov múky(v zložení prevažná časť ryžovej múky: napríklad Liana Universal, Liana bread mix so psylliom),
♡ 300 gramov vody,
♡ 2 vajcia,
♡ soľ podľa chuti.
POSTUP PRÍPRAVY:
- Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme hladké cesto.
- Cesto cez haluškár pretlačíme do vriacej vody. Keď halušky vyplávajú na povrch necháme prevrieť ešte cca 3 minúty a scedíme.
Zmiešame s bryndzou, dochutíme podľa chuti, servírovať môžeme napríklad s cibuľkou alebo pórom.
Dobrý tip 1:
Ak chceme pripraviť zemiakové halušky, časť vody nahradíme najemno nastrúhaným zemiakom.
Dobrý tip 2:
Ak pripravujeme halušky s bryndzou, tvarohom alebo kapustou, len zľahka prepláchneme studenou vodou.
Dobrý tip 3:
Ak chceme halušky ako prílohu dôkladne ich prepláchneme a scedíme.
Dobrý tip 4:
Halušky môžeme pripraviť aj bez pridania vajíčka.
Prajem Vám dobrú chuť a príjemne strávené chvíle 💗

