Potrebné látky pre život

„Jedzte svoje jedlo ako lieky, aby ste nemuseli jesť lieky ako svoje jedlo“ Hippokrates

Telo je vždy výsledkom, nie príčinou. Výsledkom toho, čo jeme a akú výživu mu dávame...

Naša potrava je znečistená nepriaznivým životným prostredím, používaním chémie, ale aj výfukovými plynmi . Ale nie len to. My sami si potraviny „vylepšujeme“ chemickými farbivami, konzervantmi, arómami, pri výrobe používame moderné technológie, aby nám čo najlepšie chutilo, dobre to vyzeralo a dlho vydržalo. Málokto z nás si však uvedomuje, čo si tým spôsobujeme z dlhodobého hľadiska, pravidelnej konzumácie a o čo sa takýmto spracovaním pripravujeme. Niektoré stopové prvky životne dôležité pre naše telo sa v prírode už takmer vôbec nevyskytujú (napríklad selén).

Čo je vhodné robiť v dnešnej dobe ?
Nájdite si svoj smer zdravej výživy. Nie všetko všeobecne zdravé, je naozaj zdravé pre každého. Každý z nás je jedinečný, má svoje špecifické ťažkosti alebo choroby. Ak neviete nájsť čo je vhodné pre Vás, poraďte sa – s niekým, kto Vám dokáže poradiť fyzicky aj psychicky, pre Vaše telesné aj duševné zdravie.

Starajte sa o svoje telo a dušu s láskou, telo je jediné miesto v ktorom musíte žiť niekoľko desiatok rokov. Nie je odpadovou nádobou, do ktorej sa zmestí všetko a všetko spracuje bez následkov.

Mária Kasperová
vírusy, baktéria, ochrana, vitamíny, minerály, stopové prvky, choroby, ťažkosti

5 ochrancov proti vírusom

Zo všetkých strán v súčasnosti počujeme, ako nás zachráni očkovanie. Z iných strán počujeme, že máme posilňovať svoju imunitu.AKO ?ČÍM ?KOĽKO ? V súčasnosti existuje množstvo rôznych a zároveň protichodných informácií, názorov aj medzi rôznymi celosvetovými odborníkmi a expertmi. Objavujú sa však aj prvé lekárske doporučenia, že doplnky stravy a výživy sú nielen …
Čítať ďalej
Selén a imunita, selén a antioxidanty, selén v boji proti vírusom, baktériam, selén a voľné radikály

Selén a imunita

Volné radikáli sú škodlivé látky, ktoré sa do organizmu dostávajú z vonkajšieho prostredia alebo vznikajú priamo v ňom. Napadajú bunky, reagujú s DNA bunkového jadra, výrazne znižujú obranyschopnosť organizmu a blokujú činnosť mnohých enzýmov.Spôsobujú rôzne choroby od neškodného prechladnutia, cez rôzne alergie, akútne zápalové ochorenia až po chronické zápalové ochorenia a …
Čítať ďalej
zinok, ako užívať zinok, kedy užívať zinok, koľko užívať zinku, kto by mal užívať zinok, aký zinok užívať

Zinok, mesto a imunita

Zinok je jedným z 5 kľúčov k imunitnému systému.„Dobre si zapamätajte: kľúč k záhade je skrytý v miere odolnosti organizmu človeka.”Louis Pasteur – svetoznámy mikrobiológMesto poskytuje svojim obyvateľom vysoký stupeň komfortu. Množstvo obchodov, reštaurácií, kín, koncertov, divadiel, športových podujatí, hudobných koncertov a ďalších rôznych možností, všetko máme na dosah. Ako protiklad k pohodliu nám …
Čítať ďalej
vitamín d a zdravie, vitamín d a covid, vitamín d a zdravie, vitamín d a dávkovanie

Vitamín D

Mnohí experti, imunológovia, virológia a ďalší aj celosvetoví odborníci odporúčajú na zvýšenie imunity vitamín D.Viete však od čoho záleží Vaša skutočná potreba vitamínu ? AKO ? KEDY ? KOĽKO ? KOMU ?VEDELI STE, ŽE … ? ? ?Vitamín D sa tvorí v koži, ale záleží od horčíka ČI a KOĽKO …
Čítať ďalej
Horčík,magnézium, kedy je potrebné užívať horčík, ako je potrebné užívať horčík, aký je vhodné užívať horčík - magnézium

Horčík (magnézium)

Horčík má v organizme až 600 dokázaných funkcií.Bežná strava väčšiny z nás neobsahuje takmer žiadne magnézium – spracovaná a rafinovaná strava založená prevažne z múky, mäsa a mliečnych výrobkoch, neobsahuje takmer žiadne magnézium.S nedostatkom magnézia je spojených údajne viac ako 350 zdravotných ťažkostí. V mnohých prípadoch je magnézium silnejší a …
Čítať ďalej
vitamín c, prírodný a chemický, umelý vitamín c, ktorý vitamín c je účinnejší, aké sú príznaky nedostatku vitamínu C, akú sú účinky vitamínu C

Vitamín C

Stabilizáciu imunity a našu psychiku podporuje ju vitamín C, ktorý sa podieľa na VŠETKÝCH FUNKCIÁCH TELA. Nie však každý vitamín C a nie v akomkoľvek množstve.Vzhľadom na chemický a psychický stres, ktorý je v dnešnej dobe vo zvýšenej miere a ktorému je  organizmus každého z nás vystavený, a tiež s …
Čítať ďalej
aminokyseliny v potravinách, aminokyseliny a pečeň

Aminokyseliny L-arginín, L-cysteín, L-ornithín, L-Metionín a L-karnitin

L-arginín, L-cysteín, L-ornithín, methionín a L-karnitín sú  aminokyseliny, ktoré  sú nenahraditeľné napríklad pri ochrane a aj záchrane pečene. Ich účinky sú mnohostranné: pomáhajú pečeni plniť ich normálnu funkciu a majú za úlohu premeniť mastné kyseliny na energiu, zmierňujú príznaky cirhózy a stukovatení pečene (steatózy), podieľajú sa na protizápalových mechanizmoch, povzbudzujú syntézu bielkovín a pohlavných …
Čítať ďalej