Žranica súčasnej chémie v potravinách

Žijeme v dobe, v ktorej nie je takmer nič, čo sa ponúka k jedlu k našej skutočnej výžive.
Všetko so všetkým súvisí, a aj stav našich potravín a našej stravy súvisí s krízou spoločnosti ako celku. Zároveň žijeme v dobe, keď výrobca produkuje svojim zložením potraviny na úkor zdravia.

Začiatok tohto všetkého začal na konci 2. svetovej vojny. Priemysel, ktorý vyrábal rôzne chemikálie do zbraní zrazu prestal mať odbyt. Myslíte si, že to prestal vyrábať a biznis skončil ? To ťažko…

Tak sa hľadali nové možnosti odbytu. Našli…V potravinárstve !!!

Tak sa chemické látky začali pridávať do potravín. Začalo sa masívne hnojiť, chemicky ošetrovať, začali sa dávať hormóny a antibiotika zvieratám… a zistilo sa, že to funguje.

Preto sa začal vývoj nových a „lepších“, účinnejších chemických látok…až do dnešnej doby, kedy sa vyrába viac ako 20 biliónov kilogramov toxických látok. My sami sme v kontakte denne s viac ako 5000.

chemicke striekanie

Pravdepodobne nejete plesnivé jablká, lebo chemicky ošetrované väčšinou neplesnivejú. Uvedomujeme si však, že paradoxne máme pleseň v tele, aj práve z týchto chemikálii ???
Je neuveriteľné, čo všetko sme si dovolili k planéte a prírode.

Sme však tak zahľadení do seba a rýchlosti dnešnej doby, že si ani neuvedomujeme čo všetko sme si spôsobili. Čudujeme sa, že sú stále nové vírusy, plesne a dostupná chémia už nie je účinná.

DDT bol „slávnostne“ vytvorený proti hmyzu. Po viac ako 45 rokov od zakázania sa ešte zbytky nachádzali napríklad v mlieku zvierat.

E-kniha zdarma 

kniha zdarma, ľahké trávenie, odstránenie problémov, ťažkostí s trávením

Zbavte sa bolestí a buďte slobodní od tráviacich ťažkostí.

Stiahnite si knihu zdarma „Z ťažkosti do ľahkosti“, ušetrite čas a  nájdite odpovede na 1 mieste.

Viac informácií a knihu zdarma si môžete stiahnuť tu:

Sme zamorení ťažkými kovmi napríklad z výfukových plynov, dymu cigariet, z plomb, z pást na zuby, z pracích a umývacích prostriedkov, z kozmetických prípravkov, z alumíniových fólií.

Voda z vodovodu je okrem iného plná medi z medených potrubí.

Dokonca sme presvedčení, že chémia nás zbaví od chorôb a pomôže nám v zdraví.

Dnes je verejne známe, že všetky dostupné chemické farmaceutiká neliečia choroby, iba potlačujú príznaky. Je márne liečiť oko bez hlavy, hlavu bez tela, telo bez duše.

V tomto chemickom svete je ťažké, zachovať si „čisté“ telo.

zamorenie

Závisí len od Vás, čo si do svojho tela dáte a čo si vo svojom tele nosíte (či kvasinky, parazity, plesne, odpad…). Naše telo je prírodné, nevyrobili ho v žiadnom laboratóriu, preto dokáže dlhodobo a dobre pracovať len s tým čo vytvorila príroda.

V súčasnosti máme prebytok tukov, cukrov a bielkovín. Vitamínov, minerálov a stopových prvkov máme zúfalo málo, priemerne o 50 až 60% menej. Nie je preto prekvapujúce, že napriek vývoju medicíny je chorôb stále viac.

Chémia nás obklopuje v súčasnej dobe všade. Vyhnúť sa jej úplne by bola „súkromná vojna“ s celkovým systémom života, v ktorom žijeme. V niektorých aspektoch ju však môžeme veľmi výrazne minimalizovať.

Jednou z nich je aj potravinová chémia. Jedná sa o konzervačné látky, zvýrazňovač chuti, farbivá, sladidlá a ďalšie látky na trvanlivosť potravín a pod.

Vďaka“ éčkam je výroba mnohých potravín lacnejšia a jednoduchšia, dlhšie vydrží a lepšie vyzerá. 

Čo napríklad bežne konzumujeme ?

Mäso a ryby

Myslíte si, že ešte niekto chodí na more chytať voľne ryby ? Pri dnešnom dopyte by sa to veru nestíhalo…Ryby sú zdravé, ale…

Koľko je už detí v rannom veku bez dostatočnej imunity ? Prečo nie sú antibiotiká také účinné ako v minulosti ? Je to „vďaka“ podávaným antibiotikám zvieratám, a tým v mäse, mäsových výrobkoch, rybách, mlieku a mliečnych výrobkoch. Čiže prostredníctvom týchto potravín konzumujeme aj antibiotiká.

Väčšina pediatrov odporúča konzumáciu hydinového mäsa už od 6, 7 alebo 8. mesiaca. Je to šialené… Je pre Vás ešte prekvapujúce, že chlapcom rastú prsia a dievčatá majú menštruáciu skôr ako kedysi ? Je to spôsobené hormonálnymi výkyvmi.

E-kniha zdarma 

kniha zdarma, ľahké trávenie, odstránenie problémov, ťažkostí s trávením

Zbavte sa bolestí a buďte slobodní od tráviacich ťažkostí.

Stiahnite si knihu zdarma „Z ťažkosti do ľahkosti“, ušetrite čas a  nájdite odpovede na 1 mieste.

Viac informácií a knihu zdarma si môžete stiahnuť tu:

Je na nás z akého zdroja budeme mäso konzumovať. Mnohí tvrdia, že domáce mäso je drahé. Nemusíme ho však konzumovať každý deň, ani každý druhý deň.

Hranolky

Viete ako sa pripravujú hranolky, ktoré kupujete zamrazené ? Prečo nie sú mastné, hoci je na obale uvedené „pred-smažené“ ?

Pre toto vyprážanie sa používa voda so siričitanom sodným a fosfátom. Fosfáty sú látky, ktoré biela.

Niektorí ľudia sú opatrní pri výbere pracích práškov bez fosfátov kvôli podráždeniu pokožky…niektorí však bežne konzumujú hranolky s fosfátami.. .

Pritom príprava hranoliek je jednoduchá. Veď hranolky sú pripravené „iba“ zo zemiakov, síce možno nie sú také chrumkavé a lesklé, ale vieme čo jeme a úplne bez chemických jedov

hranolky

Čo obsahujú  mäsové výrobky (párky, šunky, salámy, paštéty…) ktorých cena je napríklad 30 centov za 100 gramov ? Myslí si niekto, že obsahuje „normálne“ mäso ?

Niektorí tvrdia, že na drahšie jednoducho nemajú. Poznáte príslovie „nie som taký bohatý, aby som si kupoval lacné veci?“

Vždy ide iba o náš uhol pohľadu, čo kupujeme a jeme. Nemusíme kupovať párky, ktoré neobsahujú mäso, ale separát (zbytky z mäsa, ktoré sa samostatne nepredávaj), kože, šľachy, múka, arómy, umelé dochucovadlá ? Naozaj toto potrebujete jesť ?

Pozrite sa napríklad na toto zloženie. Čoho prevláda viac ?

Chlieb a pečivo

Potravinársky priemysel sa v každej oblasti prispôsobuje trendom, aj tzv. „zdravej výžive“. Všeobecne sa hovorí, že tmavý chlieb je zdravý. Tmavú zdravú farbu by však pečivo malo získať z celých zŕn, nie z umelej hnedej farby.

V hypermarketoch sa bežne predáva čerstvé pečivo zo zamrazených polotovarov. Bežným zložením sú opäť rôzne prídavné látky.

Na čo všetko sú tieto prídavné látky potrebné ?
 Je to preto, aby pečivo dobre vyzeralo, malo lepšiu a dlhšiu arómu, chuť, určitú veľkosť „striedky“, dlhšiu trvanlivosť, vydržalo dlhšie a mäkšie….

Neuvedomujeme si to, ale konzumujeme PRESNE to, čo „chce“ potravinársky priemysel. Je to „on“, kto MANIPULUJE s našim podvedomím, mení naše zvyky a často aj zdravý „sedliacky rozum“ na svoj obraz. 

Štátne kontrolné orgány sú jednými z posledných, ktorí by dokázali ochrániť spotrebiteľa od škodného záujmu potravinárskeho priemyslu a predajcov potravín.

Je úplne zbytočné v dnešnej dobe sa snažiť zmeniť systém, potravinársky aj zdravotnícky priemysel. Funguje a „tečie“ v ňom mnoho peňazí, nemajú to dôvod meniť… stačí sa začiatok na ňom nepodieľať a „zhnije sám“.

Skúsme postupne prestať kupovať aspoň niektoré potraviny…akonáhle prestane byť dopyt, bude potrebné začať s niečím novým…

E-kniha zdarma 

kniha zdarma, ľahké trávenie, odstránenie problémov, ťažkostí s trávením

Zbavte sa bolestí a buďte slobodní od tráviacich ťažkostí.

Stiahnite si knihu zdarma „Z ťažkosti do ľahkosti“, ušetrite čas a  nájdite odpovede na 1 mieste.

Viac informácií a knihu zdarma si môžete stiahnuť tu:

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *