Warning: Trying to access array offset on false in /data/0/c/0c8ee11f-034a-428d-a675-fa0917c7e4c6/zdravievzivote.sk/web/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39
Zdravé rezne - Zdravie v živote

Zdravé rezne?

Zvonku chrumkavé a zvnútra šťavnaté

Na prvý pohľad nemožné spojenie ? ? ?

S trochou fantázie však vieme aj klasické rezne zmeniť na zdravšiu alternatívu. Namiesto strúhanky vieme pridať pšenovú, ryžovú alebo strukovinovú zmes.

Chutné rezne možné aj bez vyprážania, múky a mlieka

SUROVINY NA ZDRAVŠIE REZNE (približne 15 stredných kúskov):

približne 1 kilogram mäsa (napr. morčacie prsia, kuracie prsia…)

4 vajcia,

დ  2 deci rastlinnej smotany (napr. ovsenej, ryžovej, sójovej…)

დ cca 250 gramov bezlepkovej zmes na obaľovanie alebo zmiešajte nasledovne (kukuričnú múku cca 80 %, cca 20 % celozrrnnú alebo polohrubú pšenovú, cícerovú, ryžovú alebo múku zo strukovín),

soľ,

korenie.

Zdravé rezne, šťavnaté rezne, rezne bez múky, rezne bez lepku, rezne bez mlieka, rezne bez laktózy, pečené rezne, rezne z rúry, ľahké rezne

POSTUP PRÍPRAVY:

დ  prsia narežeme na plátky, naklepeme na rezne, osolíme a okoreníme z obidvoch strán,

  v hlbokej miske vyšľaháme vajíčka a rastlinnú smotanu, pridáme trochu soli a korenia

დ  do 1 misky vysypeme hladkú ryžovú múku (príp. Inú hladkú múku,napr. pšenovú),

დ  do ďalšej misky vysypeme zmes na obaľovanie, prípadne si môžeme túto zmes urobiť aj sami (zmiešame kukuričnú múku cca 80 %, cca 20 % celozrrnnú alebo polohrubú pšenovú, cícerovú, ryžovú alebo múku zo strukovín),

დ  postupne mäsko dôkladne obalíme v ryžovej múke, vajíčkach a bezlepkovej zmesi na obaľovanie,

დ  poukladáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C , pečieme do zlatista cca 20 minút (podľa typu rúry).

Zdravé rezne, šťavnaté rezne, rezne bez múky, rezne bez lepku, rezne bez mlieka, rezne bez laktózy, pečené rezne, rezne z rúry, ľahké rezne

Tieto rezníky je možné aj vyprážať, napr.na olivovom oleji ako klasické rezne.

TIP 1: ak chceme pevnejšie cesto, môžeme obaliť 2x v hladkej múke a vajíčku (t.j. ryžová múka, vajíčko, ryžová múka, vajíčko a následne v bezlepkovej zmesi)

TIP 2: ak chcete vláčnejšie rezne môžete na každý rezeň uložiť kúsok masla.

TIP 3: tento postup môžete použiť aj obaľovanie rýb.

Zdravé rezne, šťavnaté rezne, rezne bez múky, rezne bez lepku, rezne bez mlieka, rezne bez laktózy, pečené rezne, rezne z rúry, ľahké rezne
Rybie filé bez múky
Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho!
Facebook
WhatsApp
Email

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Najnovšie články
Návrat hore