Kuchyňa ako laboratórium ???

Zdá sa Vám všetko v poriadku čo jeme, aké potraviny a jedlo sa nám predkladá ? Nemusíme byť žiadni špecialisti, aby sme zistili, že NIE.

Kuchyňa je najzložitejšie laboratórium na svete. Z tejto pre niektorých „maličkosti“ môžeme uzdraviť ale aj postupne zabíjať svojho muža, ženu, zabezpečiť, aby naše deti boli bystré, zdravé, ale aj hyperaktívne. Ide „LEN“ o to, aby sme dokázali poznať vplyv jednotlivých potravín a prípravy jedla.

Bežne sa stretávame s potravinami, ktoré z väčšej časti sú nestráviteľné jedy alebo „mŕtva“ (bez živín) nevyužiteľná hmota.

Jedným z mnohých takýchto prípadov je napríklad mäso zo zvierat, ktoré sú chované na rastových hormónoch, antibiotikách. Ďalej je to mlieko a mliečne výrobky z takto chovaných zvierat.

V neposlednom rade aj chemická „továreň“ pri pestovaní a ošetrovaní ovocia, zeleniny, pšenice a ďalších obilnín.

Viac sa dočítate v článku „Žranica súčasnej chémie v potravinách“.

zvierata a antibiotika

Pokiaľ je to možné kupujme potraviny z domácich alebo aspoň overených zdrojov (vajcia, mäso a mliečne výrobky od domácich chovateľov, ovocie a zeleninu od domácich pestovateľov). V prípade etikiet čítajte zloženie výrobku, v prípade mäso napríklad aj to kde bolo zviera chované, zabité, nielen balené na Slovensku.

Nevyzývam Vás k vlastnej výrobe a pestovaniu všetkých potravín, ale k tomu, aby ste začali premýšľať a triediť čo kúpiť, z čoho variť a hlavne čo – kde nekupovať.

Nie je to ľahké a jesť zdravo z toho, čo dnes je možné kúpiť, ide veľmi ťažko. Mnohí môžu namietať, že „zdravé“ je drahé“. Nemusíme však jesť každý deň mäso, a ani každý druhý deň. 

sunka-stitok

Môžeme sa síce hnevať, prečo teda takéto potraviny sú v našich obchodoch, obchodných reťazcoch. Viete však prečo sú tam ? PRETOŽE ICH KUPUJEME !

KEĎ ICH PRESTANEME KUPOVAŤ, VÝROBCOVIA ICH POSTUPNE PRESTANÚ PREDÁVAŤ. Na všetko je však potrebný čas…

Buďte teda tvorcovia a tvorte si s láskou to, čo Vám prináša dlhodobý úžitok, zdravie a energiu. Kupujte základné potraviny, varte si doma (aspoň vo väčšine prípadov).

strava-ecka

Dnes, v dnešnej „chorej“ dobe, platí viac ako inokedy predtým: dôležitá je kvalita, nie kvantita.

Lekári a stravovanie ?

Zarážajúce pre nás môžu byť aj postoje a názory lekárov, a ďalších „odborníkov“ vrátane kuchárov a pracovníkov v jedálňach pre deti. 

Určite sa každý stretol s nemocničnou stravou, ktorá často nespĺňa to hlavné, podstatu výživy (biele pečivo, múčne párky, odtučnené mlieko, geneticky modifikované zložky), vrátane onkologických pacientov, tehotných a dojčiacich žien.

Z vlastnej skúsenosti Vám môžem potvrdiť, že v časoch mojich najväčších zdravotných ťažkostí, som v nemocniciach dostávala nevhodné potraviny a kombinácie, stravu v podstate bez výživy. Bolo tomu tak vo viacerých mestách na Slovensku, na rôznych oddeleniach, vrátane oddelenia pre dojčiace matky, kde nám personál zakázal jesť to, čo sme mali napríklad na obed, večeru, ak sme chceli kojiť…

strava-nemocnia

NIKTO sa nezaoberá, čo v podstate jeme a či je to vhodné práve pre náš organizmus. Namiesto hnevu skúsme to brať ako VÝZVU starať sa o seba sami. Podľa zistených pravdivých informácií a následne podľa svojho vlastného rozumu, logiky a intuície.

V prípade nákupu iných ako základných potravín, čítajte, čítajte a ešte raz čítajte etikety všetkého čo kupujete. Viac o súčasných potravinách sa dočítate tu.

Vaše zdravie, energia a chuť do života predsa za to stoja.

Bez zdravia to predsa nie je život, iba „živorenie“.

Zaujíma Vás viac súvislostí ?
Chcete byť zdraví aj v tejto „chorej dobe“ ?
Sledujte nás ďalej a dozviete sa viac. Povedzte to aj Vašim priateľom a známym.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *