Jednoduchá, rýchla a zdravá ovocná nutela.
POTREBUJEME:
დ 2 kilá sliviek,
დ 3/4 kila – kilo trstinového cukru (podľa chuti),
დ 100 gramov čokolády alebo 150 gramov karobu (karob má zásaditý účinok, čokoláda / kakao prekysľuje náš organizmus).
POSTUP:
1. Slivky rozvaríme, pridáme cukor, necháme prevrieť, kým sa cukor nerozpustí.
2. Pridáme karob alebo čokoládu, privedieme k varu a rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka.
3. Naplníme sterilizované poháre a necháme sterilizovať 15 minút na 85 stupňov.
4. Poháre dobre uzatvoríme, dáme hore dnom a necháme zabalené (napr. v deke) 24 hodín.
Nutela je výborná na chlieb, pečivo alebo aj na rôzne torty a koláče namiesto čokoládovej polevy.
Prajem Vám dobrú chuť a príjemne strávené chvíle 💗

