Ak pečiete perníčky na poslednú chvíľu a chcete obmedziť klasickú múku, mám pre Vás skvelý recept
POTREBUJEME:
Cesto:
♡ 160 gramov medu (prípadne agávového sirupu)
♡ 160 gramov medu (prípadne agávového sirupu)
♡ 160 gramov trstinového cukru,
♡ 120 gramov masla,
♡ 200 gramov ryžovej múky s pernikovým korením (napr. Fine mix Liana, kúpite napr. v Tescu)
♡ 250 gramov (ryžová múka s kukuričnou múkou a kukuričným škrobom, napr. Cake mix Liana, kúpite napr. v Tescu),
♡ 2 celé vajcia,
♡ 2 žĺtky na potieranie s 2 PL vody.
POTREBUJEME:
♡ 2 celé vajcia,
♡ 2 žĺtky na potieranie s 2 PL vody.
POTREBUJEME:
1. Med, cukor a maslo necháme roztopiť v hrnci. Horúce nalejeme do misy so zmesami múkami (uvedeného zozname) . Všetko spolu zmiešame.
2. Do vychladnutej zmesi pridáme vajcia a cesto dobre vypracujeme. Zabalíme do potravinovej fólie a uložíme do chladničky na 24 hodín.
3. Po odležaní v chladničke vyvaľkáme cesto na hrúbku cca pol cm a vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme na vymastenom plechu vo vyhriatej rúre na cca 180 °C asi 7 minút. Nesmú sa pripáliť aby nevyschli. Ešte horúce potrieme rozšľahaným žĺtkom s vodou.
4. Necháme vychladnúť a uložíme do nádoby s vekom. Ak ich chceme mať dlho mäkké, dáme do nádoby k medovníčkom rozkrojené jabĺčko. Medovníky nasajú vlhkosť a budú sa nám rozplývať na jazyku.
Prajem Vám dobrú chuť a príjemne strávené chvíle 💗 💗 💗
Prajem Vám dobrú chuť a príjemne strávené chvíle 💗 💗 💗

