Máte radi klasické jedlá, pizza, halušky, hamburger a pečivo ? Chcete sa však stravovať zdravšie ? Alebo len chcete obmedziť / vylúčiť pšenicu a celkovo múky ?
Tak tento recept recept je práve pre Vás. Sú vyrobené z prevažnej časti z ryže
Na čo je vhodná múka z ryže ?
♡ má vysoký obsah vlákniny,
♡ je ľahko stráviteľný,
♡ výborná pri diétách,
♡ má vysoký obsah bielkovín,
♡ obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín D, vitamín E, železo, horčík a vápnik.
Pri hľadaní, skúšaní a varení bez pšenice, mi určitú dobu trvalo nájdenie takých „múk“, ktoré by chutili celej mojej rodine vrátane detí a zároveň by bolo dobré zloženie (vrátane kypriacich látok). Tento recept je zo zmesi ryžovej múky a vlákniny.
POTREBUJEME (na 12 kusov):
♡ 450 gramov ryžovej múky (Liana Bakery mix – kúpite napr. v tesco)
♡ 340 -360 mlieka (môžete použiť aj ovsené ryžové alebo mandľové)
♡ polovičku kocky droždia (okolo 20 gramov),
♡ 3 PL trstinového alebo iného cukru,
♡ 25 g rozpusteného masla,
♡ 1 vajíčko,
♡ 2 PL oleja (napr. repkový olej bez GMO, alebo iný rastlinný olej)
♡ 1 deci vody.
Ďalej potrebujeme:
♡ múku na posypanie (napr. hladká ryžová múka),
♡ plnka (napr. lekvár, my sme použili domácu slivkovú nutelu).
POSTUP PRÍPRAVY:
6. Hotové buchty polejeme roztopeným maslom a podľa chuti môžeme posypať kakaom, makom alebo orechami.
Prajem Vám dobrú chuť a príjemne strávené chvíle 💗



